img
img

AUGURIO

andalusianhevosori, 155cm, ruunikko
syntynyt 30.11.2011, täytti 3v. 28.12.2012
(oma ikääntyminen)
tuonut Espanjasta scirlin, kasvattaja xxx
omistaja VRL-10356

koulupainotteinen, kilpailee VaA tasolla
kilpailut ja valmennukset »

00.00.2012 s. Varsa Varsanen (e. Tamma tammanen)

Riio on kuvankaunis ja raamikas ori, joka näyttää päällisinpuolin superkiltiltä, mutta ulkonäkö voi pettää. Ei Riio mikään pahaluontoinen ori ole, se ei vain pidä kaikista ihmisistä, eikä muista hevosista ja myöskin osoittaa sen varsin selvästi. Tarhaan viedessä kannattaa varuilta ottaa raippa toiseen käteen mukaan, sitä Riio yleensä kunnioittaa eikä edes yritä purra tai loikkia päälle.

Käytävällä hoitaessa Riio seisoo yleensä rauhassa, mutta esimerkiksi pinteleitä kääriessä tai suojia laittaessa voi kavio heilahtaa suuntaan jos toiseen, yleensä huitoo vain pelotellakseen, mutta osaapa Riio potkia myöskin osuakseen, jollei jokin asia mene juuri niinkuin se tahtoisi. Satuloidessa saattaa vähän näykkiä kun mahavyötä kiritään. Suitset Riio kuitenkin ottaa ihan mielellään päähänsä ja kuolaimet suuhunsa vaikkei satulasta niin pidäkkään, sillä se on viimeistään oriille varma merkki siitä että kohta päästään töihin. Karsinassa hoitaminenkin on mahdollista ja yleensä ori onkin vähän rauhallisempi kun saa samalla syödä vaikka heiniä. Kengittäessä Riio osaa yleensä käyttäytyä jämäkän ja asiansa osaavan kengittäjän kanssa. Vähänkin jos aristelee mennä tämän oriin jalkoihin, ottaa Riio siitä kaiken hyödyn irti ja alkaa komentelemaan, huitomaan ja heilumaan. Hampaiden raspauksen ajaksi ori olisi hyvä rauhoittaa, muuten hommasta ei tule yhtään mitään. Lastaus voi toisinaan ottaa Riiolla luonnonpäälle, eikä se tahtoisi millään ahtautua kuljetuskoppiin ja ori matkustaakin mieluummin kuorma-autossa. Se meneekin sinne useimmiten enempiä vastaan vänkäämisiä.

Ratsastaessa Riio on itse kuuliaisuus. Se on erittäin herkkä ratsastaa, joku voisi sanoa sitä automaatiksi, sillä joskus tuntuu että ei tarvitse kuin ajatella tekevänsä vaikka kouluradalla jotain tehtävää, niin ori on jo menossa. Laukassa voi kuitenkin toisinaan kierrokset nousta punaisen puolelle ja höyry nousta korvista, jolloin Riio on syytä ohjata voltille ja rauhoitella hieman, tehdä välissä vähän jotain muuta ja kokeilla sitten uudelleen. Maastoon ei ole hyvä lähteä yksin tämän kanssa, vaan eteen olis hyvä ottaa joku kaveri, varsinkin jos meinaa laukata matkalla, sillä ori tasantarkkaan kyllä lähtee lapasesta ja heittäytyy täysin suuttomaksi. Ratsuna Riio ei sovellu kaikkien käsiin, vaan hermostuu heti jos suuhun jäädään hetkeksikään kiinni. Toimii kaikista parhaiten kokeneemmalla ratsastajalla, joka osaa käsitellä hiukan hankalampiakin hevosia.
© reibili

    i. Auspicio     ii. Asterisco     iii. -
    iie. -
    ie. Luna Llena     iei. -
    iee. -
    e. Revelacíon     ei. Dios IV     eii. -
    eie. -
    ee. Visión     eei. -
    eee. -

i. Auspicio on yksi Espanjan arvostetuimmista jalostusoreista kautta aikojen. Mainetta ja kunniaa kouluradoilla niittänyt, 164 senttimetriä korkea ori on kilpaillut nuoresta lähtien kansainvälisillä kouluradoilla. Sijoituksia on kertynyt miltein 80 kappaletta, joista iso määrä on voittoja. Suurimpiin saavutuksiin kuuluu varmaankin eräs Espanjalainen laaja kouluratsastustapahtuma, josta Auspicio nappasi komeasti voiton nuorten hevosten luokassa muutamia vuosia sitten.
ii. Asterisco on hieman tuntemattomampi ori, mutta on nähty myös aktiivisesti kilpailemassa pitkin Espanjaa. Asterisco on periyttänyt jälkikasvulleen keinuhevosmaista laukkaa ja tasaista ravia, sekä uljasta luonnetta ja järkevää ajattelutapaa. 161cm säkäkorkeudelta oleva ori on nykyään ruunattu ja asuu Espanjan laitamilla pienellä tallilla nuoren miehen harrastehevosena. Jälkeläisiä orilta jäi 4 kappaletta.
ie. Luna Llena asui suurimman osan elämästään ratsastuskoululla toimien tuntihevosena. 15-vuotiaana Luna joutui onnettomuuteen, jonka seurauksena normaali ratsastuskäyttö jäi ja nyt liikkuu vain satunnaisesti kevyellä liikunnalla. Lunan omistaa nykyään keski-ikäinen nainen, joka halusi niinsanotun tätiratsun. 155cm säkäkorkeutta omaava tamma onkin selväpäinen ja rakastaa maastoilua. Lunalla on vain yksi varsa.
e. Revelacíon on kovanluokan hevonen. Tammalla ollaan kilpailtu menestyksekkäästi kouluradoilla, mutta kevyeen rakenteensa puolesta on näyttänyt kyntensä myös esteradoilla. Tämä rusettihai omaa tempperamenttisen luonteen, joka kuumetessaan on välillä tuottanut päänvaivaa ratsastajilleen. Tamma on säkäkorkeudeltaan vain 153 senttimetriä, mutta pieni koko ei ole tammaa hidastanut - päin vastoin.
ei. Dios IV oli suuri lupaus aloitettuaan kilpa-uransa, jonka alkuaikoina sijoituksia ja pokaaleita kertyikin palkintokaappiin melkoinen määrä. Dios ehti olemaan elämänsä aikana vain muutaman vuoden tarjolla jalostukseen kantakirjauksen jälkeen, jossa saikin ykköspalkinnon. Ori jouduttiin lopettamaan pahan ähkyn takia.
ee. Visión oli yleispainotteinen ratsu, joka ei liiemmin kilpaillut, mutta toimitti hyvää harrastehevosen virkaa koko elämänsä ajan. Sisukas 165cm korkea tummanruunikko tamma oli energinen ja tulinen, mutta ei kuitenkaan vaikea ratsastaa. Muutamat kilpailut startannut tamma sai 2 varsaa, mutta toinen kuoli muutama viikko synnytyksen jälkeen. Visión lopetettiin 30-vuotiaana vanhuuden tuomien vaivojen takia.
© jev s

Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable.
Kaikki sivuilla esiintyvä materiaali on tallin omaisuutta, ellei toisin mainita.
Hevosen kuvien © scirlin