img
img

DAWNUS AN

welshcob-tyyppinenori, 137cm, ruunikko
syntynyt 25.10.2011, täytti 3v. 26.11.2011
(oma ikääntyminen)
kasvattaja VRL-10356
omistaja VRL-10356

koulupainotteinen, kilpailee HeA tasolla
kilpailut ja valmennukset »

00.00.2012 s. Varsa Varsanen (e. Tamma tammanen)

Yleisesti ottaen Dawnus AN, eli tuttujen kesken Dawnus vain, on pieni ja pippurinen oripoika. Vanhemmistaan poiketen tämä pikkuherra on saanut luonteenpiirteikseen vauhdikkuutta ja tarmokkuutta, eikä se ole helpoimmasta mahdollisesta päästä käsiteltäessä tai ratsastaessa. Vaikka Dawnus on eläväinen ja reipas, se ei ole kuitenkaan missään tapauksessa ilkeä tai huonotapainen, vaan erittäinkin kiltti ja rehellinen poni, jolta vain sattuu löytymään energiaa vähän turhankin paljon. Dawnus osaa kuitenkin sulattaa sydämiä mennen tullen!

Hoitaessa Dawnus on kärsimätön ja utelias. Se ei jaksaisi seisoskella paikallaan pitkiä aikoja, vaan vaatii ehdottomasti jotain tekemistä hoitotoimenpiteiden ajaksi. Se kannattaa myös sitoa kiinni, ihan vaikka vaan omien varpaiden turvallisuuden takia. Steppaileva oripoika ei aina ihan ymmärrä, että saattaa tallata hoitajansa varpaille. Vaikka Dawnus on kärsimätön, se kuitenkin nauttii harjaushetkistä, joskaan ei näytä sitä kovin selkeästi. Satuloinnin aikana ori pullistelee ja luimistelee, mutta ei kuitenkaan tee mitään sen pahempaa. Pesutilanteista se ei myöskään pidä, vaan teputtaa rauhattomasti yrittäen vettä karkuun. Muut tilanteet onnistuvat kutakuinkin moitteitta.

Ratsastaessa Dawnus on haastava, mutta osaava ja erittäin näyttävä, kunhan ratsastaja tietää mitä orilta haluaa vaatia. Se ei todellakaan ole aloittelijoiden poni, vaan energisyytensä ja itsepäisyytensä takia vaatii ehdottomasti kokemusta ja taitoa myös ratsastajaltaan. Dawnus osaa kokeilla ratsastajaansa, mutta rauhallinen ja määrätietoinen ihminen saa sen kyllä kulkemaan kauniisti ja hillitysti kuolaimella. Kouluratsastuksessa Dawnus on elementissään ja se nauttii siitä, kun pääsee väkertämään mahdollisimman haastaviakin asioita. Esteratsastukseen sen hermot eivät oikein tahdo riittää, vaan ori tuppaa helposti kuumumaan käsiin, mistä seuraa yleensä rynnimistä ja pukittelua. Maastossa Dawnus on erittäin vauhdikas, mikä saattaakin pelästyttää rauhallisimmat ratsastajat. Tästä huolimatta se on hyvinkin maastovarma ja tasainen, eikä ori turhia säikähtele. Parhaiten ori toimii kuitenkin ehdottomasti silloin, kun sillä on maastossa hevosseuraa mukana.

Muiden hevosten seurassa Dawnus on yleensä se, joka ottaa turpaan muilta oreilta. Se on kova egoilemaan ja ns. ?aukoo päätään? muille oreille, jolloin pieni herra saakin helposti kaviosta, ellei ehdi karkuun tarpeeksi ajoissa. Tästä syystä Dawnusta tarhataan harvoin muiden orien kanssa, mutta kesälaitumilla se joutuu kyllä tottumaan laumassa olemiseen ja siihen, ettei pomottelulla pääse johtajan asemaan, ellei osaa hommiaan. Tammoja kohtaan Dawnus on kuitenkin erittäin huomaavainen ja rauhallinen, eikä ollenkaan päällekäyvä aggressiivisella tavalla.

    i. Dristwch Crio     ii. Gwneud Potions     iii. Mewn Geiriau
    iie. Cerflunydd Falith
    ie. Meistres Tywyllwch     iei. Dweud Pawb
    iee. Gweld Erioed
    e. Ch Llawen Mêl KTK-II     ei. Eich Nefoedd     eii. Fy Llygaid
    eie. Mae'r Teimlad
    ee. Blasu Bywyd     eei. Fferru Eto
    eee. Slip Bellach

-

Virtuaalihevonen / A Sim-game Horse
Kaikki sivuilla esiintyvä materiaali on tallin omaisuutta, ellei toisin mainita.