img
img

HALLOWEEN BLACKBURN JO

hannoverinhevostamma, 165cm, tummanruunikko
syntynyt 01.11.2012, täyttää 4v. 01.12.2012
(oma ikääntyminen)
kasvattaja dani
omistaja VRL-10356

koulupainotteinen, kilpailee GP tasolla
kilpailut ja valmennukset »

00.00.0000 s. Varsa Varsanen (i. Isä Isänen)

Jackie tuli meille aivan varsana, mutta jo silloin näki sen hienostuneen luonteen. Nimi tulee osittain isän suvusta ja osin sen syntymäajasta. Isän puolelta löytyy paljon "black" sanaa, joten päätin ottaa sen Jackien nimeen osaksi ja siitä se ajatus sitten lähtikin - kliseisesti sanottuna.
Jackie on kaikkea muuta kuin rauhallinen tamma, mutta luonnetta tästä tammasta löytyy siitä huolimatta. Se usein seisoskelee ylväänä ilmaa haistellen ja ympäristöään tutkiskellen. Jackie on hiukan säikky, joten se tarvii varman käsittelijän rinnalleen. Se pelkää kuollakseen vettä ja erityisesti vesilätäköitä.

Maasta käsin käsitellessä on hyvä olla jämäkät ja rauhalliset otteet. Harjailun, satuloinin ja muun sellaisen ajaksi ei Jackiä saa sitoa, koska sille voi tulla vetopaniikki. Muuten tamma seisoo kyllä kiltisti suht paikoillaan, mutta mihinkään kiinteään sitä ei saa missään nimessä sitoa. Satulointi ja muukin käsittely on todella helppoa, itseasiassa mukavaa puuhastelua Jackien kanssa. Harjaillessa vierähtää helposti tovi kun "jutustelee" tamman kanssa.
Vesiboksiin mennessä sen kanssa täytyy toimia todella rauhallisesti, jotta vältytään turhilta ryminöiltä. Vesikammo ei unohdu vesiboksissa, mutta onneksi Jackie on ymmärtänyt sen olevan välttämätön vierailu aina silloin tällöin. Sen sijaan muut normaalista arjesta poikkeavat toimenpiteet kuten eläinlääkärin vierailu ja kengitys eivät tuota sen suurempaa ongelmaa - varsinki kun mamma on pitämässä turvallisesti riimusta kiinni.
Jackien taluttamisessa ei ole kummempia ongelmia, se vain toisinaan saattaa jäädä patsastelemaan "mörköjä". Kyllä tuolla metsän reunassa selvästi on jotain hirveän vaarallista, jota täytyy tarkkailla hetken aikaa. Ja neitihän ei hievahdakkaan paikoiltaan ennen kuin oletettu vaara on tutkittu pois päiväjärjestyksestä. Lisäksi taluttaessa täytyy vähän katsoa mistä Jackien kanssa kulkee, tulee muuten aika moinen hyppelyreissu jossei muista varoa lätäköitä.

Koulukentällä Jackie on aivan upea, sen askeleet lentää höyhenen kevyesti ja se kuuntelee jokaista ratsastajan pienintäkin apua. Se on aina reippaana menossa mukana. Vääränlaisen ratsastajan alla se lähtee kuitenkin helposti menemään etupainoisesti. Sahaamalla ja muutenkin kaikenlainen ylimääräinen nykiminen ohjista aiheuttaa etupainoisuuden. Pohkeilla ja istunnalla pääsee todella pitkälle Jackien kanssa, koska se on niin herkkä avuille eikä kaahota ollenkaan. Jackiä ei olekaan luotu alottelijan ratsuksi, vaan kokeneemman ratsastajan ratsuksi. Ratsastajan istunnan täytyy olla täysin kunnossa, jotta saadaan Jackie kulkemaan oikeinpäin.
Kisoissa tuntuu, että Jackien korvat on astetta hörömässä kuin normaalisti ja se on muutenkin paljon tarkkaavaisempi sieraimet ammollaan haistelee jokaista hajua. Sen kanssa käydään usein pieni "tutustumiskierros" ennen kuin laitetaaan kamoja päälle ja lähdetään lämmittelemään. Tämä todettu hyväksi keinoksi, että neiti malttaa radalla keskittyä olennaiseen eikä jää turhia mörköjä sun muita öttiäisiä ihmettelemään. Radalla se tuntuu voittamattomalta, sen huomaa kuinka se oikein pistää parastaa, kulkee ylpeänä näyttäen ettei häntä parempaa ole. Oikea super suorittaja!

Kuvien © VRL-10356 ja Tilli 2012

i. Suprant Black Scorpions
hann, musta 167cm
ii. Black Donnelly PB KRJ-I
hann, musta, 168cm
iii. Blackthorn GER KRJ-II, YLA2
hann, tummanruunikko, 170cm
iie. After The Weeping Moon
hann, kimo, 169cm
ie. Chilin Habanero
hann, rautias, 161cm
iei. Rhegor
hann, ruunikko, 170cm
iee. Channary Moon
hann, rautias, 159cm
e. Reaper Redeemer PB
hann, ruunikko 161cm
ei. VIR MVA Ch Routzell 99 KRJ-I
hann, ruunikko, 170cm
eii. VIR MVA Ch Routinier KTK-I, KRJ-I
hann
eie. Esta Octavia KRJ III
hann, musta, 166cm
ee. Crimson Tear PB KRJ-I, YLA3
hann, rautias, 166cm
eei. Darkside Crimson KRJ-III, YLA3
hann, rautias, 165cm
eee. Wayfaerer KRJ IV
hann, rautias, 164cm

-

Virtuaalihevonen / A Sim-game Horse.
Kaikki sivuilla esiintyvä materiaali on tallin omaisuutta, ellei toisin mainita.