img
img

CH LLAWEN MÊL KTK-II

welshcobtamma, 145cm, rautias
syntynyt 30.08.2010, täytti 4v. 15.02.2011
(oma ikääntyminen)
omistaja VRL-10356

koulupainotteinen, kilpailee VaA tasolla
52 KRJ sijoitusta
kilpailut ja valmennukset »

02.02.2012 s. Morcan Isolde AN (i. VIR MVA Ch Llwelyn Igor KTK-II, VWY-II, YLA2, VPA2)
25.10.2011 s. Dawnus AN (i. Dristwch Crio

Mel on luonteeltaan oikein pirteä ja iloinen tamma, jolta löytyy rakkautta varmasti jokaiselle kaksi- kuin nelijalkaisellekin. Käyttäytyy aina mallikelpoisesti, eikä omaa mitään erityisiä tammapäiviä. Toisinaan nurkkien takaa saattaa hypellä vihreitä pikku-ukkoja, joita tamma säikähtelee ja käyttäytyykin tämän takia arkailevasti vieraissa paikoissa. Ratsastaessa todella reipas ja on aina hyvin kuulolla, liikkeet ovat sulavia ja neiti panostaa aina suoritukseensa. Ei toimi kuitenkaan automaattisesti, vaan tarvitsee selkeät avut.

Hoitaessa Mel seisoo nätisti paikoillaan ja tutkailee uteliaana ympäristöään. Tamma antaisi harjailla itseään vaikka maailman ääriin asti, mitenpäin vain. Mel rakastaa harjausta - ja rapsutuksia yleensäkin, eikä arkaile mitään. Satuloiminen ja suitsiminen menee ilman erityisempiä vänkäilyjä, samoin suojien laitto. Loimitus ei ole yhtään Melin mieleen, jolloin tamma yrittää väistellä loimea parhaansa mukaan. Jutellen ja rauhallisesti loimittaminen kumminkin onnistuu, vaikkei neiti tästäkään oikein tykkää. Pesuboksissa käyttäydytään niinkuin täytyykin, eikä aiheuteta mitään showta, pikemminkin Mel nauttii vedestä.

Ratsastaessa Mel on oikein reipas - ja sen huomaa viimeistään vauhdista! Vaikka vauhti on kova, niin jarrut kyllä toimii, sillä Mel luottaa ratsastajaansa ja kuuntelee nöyränä apuja, vaikkei aina mieli tekisikään. Hoitaa tehtävänsä niinkuin pyydetään, vaikka joskus tamma onkin turhan innokas ja tehtävä saattaa mennä päin honkia. Toimii hyvin myös esteillä, vaikka silloin kuumuukin hieman, eikä oikean ponnistuspaikan löytäminen olekaan niin helppoa. Parhaillaan tamma on ehdottomasti kouluratsastuksen parissa, sillä Mel jaksaa keskittyä tehtäväänsä kunnolla ja työskentelee saumattomasti ratsastajansa kanssa. Myös neidin askellusta ja liikkeitä on kehuttu kovasti! Maastossa Mel on hieman arvaamaton, sillä ikinä ei tiedä, mitä tamma oikein pelästyy. Milloin postilaatikkoa, lenkkeilijää tai olemattomia pikku-ukkoja. Tällöin vauhti kasvaa kyllä moninkertaiseksi, eikä jarrujen toimivuudesta ole täyttä takuuta. Rauhallisimmillaan Mel on silloin, kun maastoon lähtee tuttu porukka, jonka kanssa sitten köpötellä hiekkateitä tai spurtata sänkipellolla.

Tarhassa Mel kaipaa paljon läheisyyttä. Tamma yrittää hakeutua aina muiden läheisyyteen, eikä ikinä haasta riitaa tarhakavereidensa kanssa. Tarhasta hakeminen käy oikein nätisti, sillä eihän ihmisten rapsutuksia voi skipata! Mel usein hakeutuukin aidalle kerjäämään rapsutuksia ja herkkuja, erityisesti lapset ovat tamman suosikkeja. Kilpailupaikalla tamma on kokoajan varuillaan, sillä suuri ihmisjoukko ja hälinä raastavat tamman hermoja. Mutta onneksi paikalta löytyy myös nelijalkaisia kavereita, joiden seurassa Mel rauhoittuu. Kisasuorituksen aikana tekee parhaansa unohtaen muun hälinän.

24.05.2011 NJ KK Bailador: LKV1 KUMA, JS
23.05.2011 NJ Dimmanby Gård: BIS1, Anette N.
21.05.2011 NJ Wonderland Exmoors: BIS2, Anette N.
10.02.2011 NJ Dimmanby Gård: irtoSER, JS; Melanie S.
09.02.2011 NJ Sirke: BIS1 irtoSERT, JS; Isla P.
30.01.2011 NJ Dimmanby Gård: BIS1 irtoSERT, JS; Anette N.

    i. Eich Nefoedd     ii. Fy Llygaid     iii. -
    iie. -
    ie. Mae'r Teimlad     iei. -
    iee. -
    e. Blasu Bywyd     ei. Fferru Eto     eii. -
    eie. -
    ee. Slip Bellach     eei. -
    eee. -

-

Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable.
Kaikki sivuilla esiintyvä materiaali on tallin omaisuutta, ellei toisin mainita.